Gagelstraat 99

Ooit, ver terug in de geschiedenis van het E.S.C was de vereniging slechts enkele vrouwen rijk. In sociĆ«teit “Ilium” werd destijds voor de dames van dispuut Juno een bijzaaltje vrijgemaakt waarin deze konden borrelen. Na een daling van het aantal vrouwen binnen de vereniging stierf Juno af in 1970.

1978 bleek echter een legendarisch jaar te zijn voor de vereniging. Het jaar waarin zes stoere dames besluiten zich te verenigen. Uit eerbetoon aan hun voorgangers noemen zij zich We know You know. Binnen enkele weken wordt de mannenwereld door de vrouwen eigen gemaakt en moeten de ze het onderspit delven. Op 30 maart 1979 wordt het dispuut officieel opgericht.

Dit kan niet zonder dispuutshuis en al snel hebben ze een centrale plek gevonden – de Gagelstraat. Deze wordt met verbouwing tot in de puntjes Weknow-waardig gemaakt met blauwe muren en dispuutskenmerken.

Tot op de dag van vandaag blijven we de toon aangeven, vliegt het eten om je oren op de borrels en houden we een anti-soft beleid: “Weknow houdt niet van softies aan de bar”.

Aankomend jaar is ons negende lustrum alweer en gaan we onder andere een hele vette reis naar Mexico maken.

Hopelijk zien we je snel op een borrel in onze tuin!

Bananas!